Pannestekt torsk med fennikelsalat og smørpoteter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
1 pose
Kruspersille
½ stk
Sitron
1 ss
Smør (steg 1)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok poteter i 13-15 min, til møre. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper*, og tilsett smør* [1 ss | 2 ss]. Dekk til med lokk.
Del fennikel i to og skjær i tynne skiver (så tynne som mulig). Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Finhakk persille. Riv en klype sitronskall og del sitron i to.
Bland eple, fennikel og creme fraiche i en skål. Krydre med salt* og pepper*.
Bland persille og sitronskall [1 ts | 2 ts] i en ny skål. Krydre med salt* og pepper*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt* og pepper* på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. Press over en skvett sitronsaft. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk på tallerkener og topp med sitronblanding. Server fennikelsalat og smørpoteter på siden.