Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt torsk, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Bakepotet
250 g
Brokkoli
½ stk
Hvitløk
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).
Skjær poteter i båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i 25-35 min, eller til gyllen.
Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P].
Skyll ruccola og finhakk halvparten.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Fordel brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, og stek resten av tiden.
Bland hakket ruccola, hvitløk, rømme, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt på hver side [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek i 2-3 min på hver side.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og er matt i midten.
Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola og finrevet ost.
Anrett ovnsbakte poteter, torsk og ruccoladressing på tallerkener.
Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.