Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av naanbrød.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pakke
Kikerter
1 pose
Bladpersille
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
1 stk
Salat
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Matbrød
(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)
1 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær matbrød [½ stk, 2P] i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 5-8 min, til gyllen.
Finhakk persille. Skyll kikerter. Mos kikerter grundig med en gaffel eller potetmoser i en skål. Smuldre inn gresk salatost [½ pakke, 2P]. Tilsett grønnsaksbuljong, halvparten av persillen, Hvitløksflørt, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt til en deig og sett til side.
Grovhakk hjertesalat. Del cherrytomateri to. Finhakk agurk. Skjær reddiker i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Tilsett reddiker, hjertesalat, tomat, agurk og resterende persille. TIPS: Bland salaten rett før servering, så holder den seg sprø.
Anrett kikertlapper og salat på tallerkener. Drypp hvitløksyoghurt over. Topp med brødkrutonger.