Kikertlapper med gresk salatost passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av tortilla.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pakke
Kikerter
1 pose
Bladpersille
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
1 stk
Salat
1 stk
Tomat
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Panamat
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær tortilla [½ stk, 2P] i 1 cm biter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i 5-8 min, til gyllen.
I mellomtiden, grovhakk hjertesalat.
Skjær cherrytomater i 2 cm båter.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Finhakk agurk, persille og hvitløk [½ stk, 2P] (eller press).
Bland hvitløk, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en skål.
Skyll kikerter og mos grundig med en gaffel eller potetmoser i en skål.
Smuldre inn gresk salatost [½ pakke, 2P].
Tilsett grønnsaksbuljong, persille, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bland godt til en deig og sett til side.
TIPS: Jo mer du moser kikertene, jo lettere blir det å lage lapper.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 3 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flate med stekespaden.
Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
I mellomtiden, bland olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Tilsett reddiker, hjertesalat, tomat og agurk.
Anrett kikertlapper og salat på tallerkener.
Drypp hvitløksyoghurt over.
Topp med brødkrutonger.