Dagens rett er en smakfull og kreativ vegetarmiddag. Vi lager sellerilapper enkelt fra bunnen av – revet knollselleri, løk, mye deilig krydder, persille og ost. Som tilbehør serverer vi ovnsbakte poteter og en squash-salat med en skvett sitronsaft og et dryss ristede pinjekjerner. Retten serveres med vår herlige aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Løk
1 stk
Squash
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Sitron
400 g
Småpoteter
40 g
Ruccola
1 pose
Kruspersille
4 g
Hvitløksflørt
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver poteter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skrell og finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Skrell og riv knollselleri grovt.
Bland selleri, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, persille, ost, løk, egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål.
Skyll ruccola.
Skrell squash (uskrelt) til lange bånd med en skreller.
Bland olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Tilsett ruccola og squash. Bland sammen rett før servering.
Dekk bunnen av stekepannen brukt til pinjekjerner med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Bruk en skje og legg klumper (2 per person) av sellerifarse i pannen.
Trykk ned med en slikkepott slik at farsen blir til sellerilapper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til gyllen brune og gjennomstekte.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett sellerilapper på tallerkener.
Server salat toppet med pinjekjerner, poteter og aioli ved siden av.