Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 ml
Balsamico
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
½ stk
Butternutgresskar
1 stk
Rødløk
1 stk
Paprika
2 stk
Tomat
40 g
Ruccola
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Del gresskar [1/2 stk, 2P] i to på langs. Fjern frø og skjær i 2 cm terninger. Skjær paprika i 2 cm terninger. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne.
Kok opp vann* i en liten kjele. Kok egg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for smilende egg. Hell vannet fra og fyll kjelen med kaldt vann*. Skrell egg og del i to.
Riv brød i små stykker. Vend i en bolle med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Fordel på samme stekebrett som grønnsakene, på hver sin side, når grønnsaker har bakt i 20 min. Bak i ovnen i 5-8 min.
Skjær tomat i 2 cm terninger. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk basilikum. Bland tomat, basilikum (spar litt til pynt), hvitløk, balsamico og olivenolje* [2 ss | 3 ss] i en stor bolle. Smak til med salt* og pepper*.
Tilsett bakte grønnsaker i bollen med salat. Tilsett krutonger og ruccola rett før servering, så de ikke blir myke. TIPS: Hvis du foretrekker ekstra sprø krutonger kan du bruke dem som topping, i stedet for å blande dem i salaten.
Anrett salat på tallerkener. Topp med egg. Dryss over med smuldret salatost og resterende basilikum.