Vi krydrer torsken med vår smakfulle krydderblanding med paprika, og steker den til perfeksjon. Vi koker poteter og blander dem med sitron, vårløk og smør. Vi serverer paprikakrydret torsk og sitronpoteter med en nordisk salat med eple, gulrot og kål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
500 g
Poteter
½ stk
Sitron
1 pose
Gressløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
75 g
Spisskål, skåret
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Finhakk gressløk. Riv en klype sitronskall og del sitron i to. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Skrell gulrot (uskrellet) til lange bånd med en potetskreller. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland inn epleskiver, gulrotbånd og spisskål [½ pakke, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper* på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Hell vannet av kjelen med poteter. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], gressløk og sitronskall (spar litt til pynt). Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett fisk på tallerkener med sitronpoteter og salat. Legg en klatt rømme ved siden av. Strø resterende dill over rømme.