Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Sprøpanert grillost er en rask og enkel rett som vil falle i smak hos alle i familien. Vi krydrer grillosten med røkt paprikapulver, og panerer den til den blir sprø på utsiden og myk på innsiden. Server osten med gylne, ovnsbakte poteter og en herlig kål- og eplesalat, med en skål ranchdressing som dipp på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Røkt paprikapulver
25 g
Honning
1 g
Chiliflak
½ stk
Lime
1 stk
Eple
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Kålblanding
½ g
Oregano, tørket
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P]. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, skjær grillost i 2 cm store skiver (3 per person).
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel, røkt paprikapulver og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.
Tilsett mel [1 ss | 2 ss] i en tredje dyp tallerken.
Vend grillost i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, oregano [1/2 pose, 2P], majones og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.
Bland honning og chiliflak i en ny liten skål.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland limejuice [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Vend inn kålblanding og eple, og sett til side.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme når det gjenstår 10 min av potetenes steketid.
Stek grillost i 2-3 min per side, eller til gylne.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Anrett fries, grillost og salat på tallerkener.
Drypp chilihonning over osten.
Server med ranchdressing i en liten skål.