Dagens middag er en skandinavisk favoritt som gir et hint av hverdagsluksus. I dag får hele familien glede av smørstekt, cajunkrydret laksefilet stekt i en deilig balansert sitronsaus med fløte. Som nøye utvalgt tilbehør skal vi lage en fyldig og kremet potet- og pastinakkmos samt hvitløksstekte, sprø grønne bønner og tomat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
400 g
Bakepotet
150 g
Grønne bønner
2 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Pastinakk
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.
Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Skjær endene av grønne bønner.
Grovhakk tomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner, tomat og hvitløk i 3-4 min, eller til grønne bønner er møre.
Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for raskere stekeprosess.
Vask pannen, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og varm opp på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu fisk og tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.
Senk varmen til middels. Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], grønnsaksbuljong, vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre i 2-3 min.
Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. Kok videre i 1 min, til sausen tykner. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått matt farge.
Anrett fisk, potetmos og grønne bønner på tallerkener.
Hell saus over fisken.