Sataysaus er en peanøttbasert, krydret indonesisk saus. I dag panerer vi kylling i peanøtter, og steker den til den får en gyllen og sprø skorpe. Samtidig ovnsbaker vi potetstaver vendt i en smaksrik grønn karripasta. Server kylling og fries med en syrlig salat av kålrot, gulrot, koriander og lime som tilbehør, og topp herligheten med sataysaus og mild asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
20 g
Grønn karripasta
500 g
Poteter
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts], grønn karripasta [1/2 pakke, 2P] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tykke staver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Grvhakk koriander.
Bland kålrabi, gulrot, koriander, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål, og sett til side.
Finhakk peanøtter.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
TIPS: Det er viktig at peanøttene finhakkes, så de fester seg til kyllingen.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
I mellomtiden, bland smør [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og sataysaus [1/2 pakke, 2P] i en mellomstor kjele på middels varme. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmet.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fordel kylling, fries og kålrabisalat på tallerkener.
Hell sataysaus over kyllingen.
Server med en klatt asiatisk majones.