Peanøttpanert sataykylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanøttpanert sataykylling

Peanøttpanert sataykylling

med karrifries og kålrabisalat

Sataysaus er en peanøttbasert, krydret indonesisk saus. I dag panerer vi kylling i peanøtter, og steker den til den får en gyllen og sprø skorpe. Samtidig ovnsbaker vi potetstaver vendt i en smaksrik grønn karripasta. Server kylling og fries med en syrlig salat av kålrot, gulrot, koriander og lime som tilbehør, og topp herligheten med sataysaus og mild asiatisk majones.

Tags:
Sterk
Allergener:
Peanøtter
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

20 g

Grønn karripasta

500 g

Poteter

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier956 kcal
Energi (kj)4001 kj
Fett42.9 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater90 g
Sukker15.1 g
Protein51.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts], grønn karripasta [1/2 pakke, 2P] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland salat
2

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tykke staver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Grvhakk koriander.

Bland kålrabi, gulrot, koriander, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål, og sett til side.

Forbered kylling
3

Finhakk peanøtter.

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

TIPS: Det er viktig at peanøttene finhakkes, så de fester seg til kyllingen.

Paner kylling
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Forbered kylling og saus
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

I mellomtiden, bland smør [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og sataysaus [1/2 pakke, 2P] i en mellomstor kjele på middels varme. La putre i 3-4 min, til gjennomvarmet.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fordel kylling, fries og kålrabisalat på tallerkener.

Hell sataysaus over kyllingen.

Server med en klatt asiatisk majones.