Pestotoppet hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestotoppet hyse

Pestotoppet hyse

med krydret potet og tomatsalat

Om du er som oss og elsker middagsretter som enkelt kan tilberedes i ovnen, vil denne retten bli en fulltreffer! Vi ovnsbaker potetterninger krydret med vår italienske krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig smører vi hysefileter i en pesto- og pankoblanding, og ovnssteker fisken til den får en gyllen og sprø skorpe. Som tilbehør kan vi friste med en frisk tomatsalat med rødløk, ruccola og balsamicodressing. Server fisken med en klatt mild majones på toppen for å balansere smakene.

Allergener:
Egg
Sulfitter
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

40 g

Ruccola

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

30 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ etter behov

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier760 kcal
Energi (kj)3179 kj
Fett40.7 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker7.8 g
Protein37.8 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)..

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Mamas Favoritt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

Bland dressing
2

I mellomtiden, bland balsamico, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag pestotopping
3

Bland panko, pesto [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Ovnsbak fisk
4

Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Legg fisk i en ildfast form og topp med pestotopping. Press forsiktig, så toppingen fester seg til fisken.

Når det gjenstår 10 min av potetens steketid, sett fisk i ovnen i resterende tid, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
5

Skyll ruccola.

Grovhakk tomat.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Vend rødløk, tomat og ruccola med balsamicodressing rett før servering.

Server
6

Anrett potet, fisk og salat på tallerkener.

Server med en klatt majones.