Om du er som oss og elsker middagsretter som enkelt kan tilberedes i ovnen, vil denne retten bli en fulltreffer! Vi ovnsbaker potetterninger krydret med vår italienske krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig smører vi hysefileter i en pesto- og pankoblanding, og ovnssteker fisken til den får en gyllen og sprø skorpe. Som tilbehør kan vi friste med en frisk tomatsalat med rødløk, ruccola og balsamicodressing. Server fisken med en klatt mild majones på toppen for å balansere smakene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
40 g
Ruccola
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
30 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ etter behov
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)..
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Mamas Favoritt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.
I mellomtiden, bland balsamico, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland panko, pesto [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Tørk hyse med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Legg fisk i en ildfast form og topp med pestotopping. Press forsiktig, så toppingen fester seg til fisken.
Når det gjenstår 10 min av potetens steketid, sett fisk i ovnen i resterende tid, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skyll ruccola.
Grovhakk tomat.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Vend rødløk, tomat og ruccola med balsamicodressing rett før servering.
Anrett potet, fisk og salat på tallerkener.
Server med en klatt majones.