Ovnsbakt fisk er både godt og enkelt å lage. I denne oppskriften vender vi hysefileter i en blanding av hakkede pistasjnøtter og panko paneringsmel, før vi ovnsbaker fisken til den blir gyllen og sprø. Som tilbehør koker vi poteter som vi vender i smør og oregano, og blander sammen en frisk salat med ruccola, tomat og avokado. Til slutt pisker vi sammen en kremet saus av salatost, creme fraiche og sitronsaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
30 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
½ stk
Sitron
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
400 g
Småpoteter
1 pose
Oregano
½ stk
Avokado
1 stk
Tomat
40 g
Ruccola
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Smuldre salatost fint.
Bland salatost, creme fraiche, sitronsaft [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Pisk alt godt sammen og sett til side.
Finhakk pistasjnøtter.
Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pose, 2P] og pistasjnøtter i en liten skål.
Legg fisk på et stekebrett med bakepapir. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Topp fisk med pistasjblandingen, og press den forsiktig fast.
Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk oregano.
Halver avokado [1/2 stk, 2P], fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Grovhakk tomat.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
Vend kokt potet i oregano.
Anrett hyse, ruccola og potet på tallerkener.
Topp ruccola med tomat og avokado. Krydre avokado og tomat med en klype salt.
Server med en klatt pisket ost.