Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Det er en glede å invitere til middag i dag med denne moderne og kreative laksemiddagen. Stjernen på tallerkenen er den ovnsbakte laksen toppet med en velkomponert pistasjblanding. Tilbehøret består av ovnsbakte smørpoteter med estragon, en oppkvikkende salat med grønne bønner, ristede pinjekjerner og sitronsyltet sjalottløk og ikke minst en utsøkt bearnaisesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
80 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
1 pose
Estragon
500 g
Poteter
150 g
Grønne bønner
½ stk
Sitron
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Sjalottløk
60 g
Salatblanding
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland sjalottløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
Skjær endene av grønne bønner og skjær i 2 cm biter.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål og sett til side.
Ha en skvett olivenolje i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til møre. Overfør til en skål og sett til side.
TIPS: Kokeprosessen går raskere om det tilsettes en skvett vann til pannen.
Finhakk pistasjnøtter.
Bland salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pose, 2P] og pistasjnøtter i en liten skål.
Legg fisk med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Tørk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Topp fisk med pistasjpanering og press forsiktig ned slik at den setter seg.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, sett inn fisk og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når den har en matt farge på innsiden.
I mellomtiden, grovhakk estragon.
Skyll salat.
Bland bearnaisesaus og vann [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele og kok i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Rett før servering, bland smør [1 ss | 2 ss] og estragon sammen med poteter. La smøret smelte.
Bland salat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], grønne bønner og pinjekjerner med sjalottløk.
Anrett fisk, poteter og salat i seksjoner på tallerkener.
Hell bearnaisesaus rundt fisken.