Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Agurk
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
5 g
Sesamfrø
2 stk
Gulrot
200 g
Sjampinjong
1 stk
Rødløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
25 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Lime
etter behov
Smør (steg 1)
3 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 stk
Egg (steg 5)
etter behov
Sukker (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min. Tilsett ris, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Senk til lav varme. Småkok under lokk i 12 min, eller til vannet er absorbert. La hvile under lokk i 10 min eller til servering.
Skjær sopp i kvarte. Riv gulrot (uskrellet). Skjær rødløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Skjær agurk i tynne halvmåner. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland asiatisk dressing og majones i en skål. Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 6 ss] og en klype sukker* og salt* i en annen skål. Rør godt og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], limeskall, en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper*. Stek i 1 min. Overfør til en bolle og dekk til.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Knus egg* [2 stk | 4 stk] i stekepannen og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller så godt stekt du ønsker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Grovhakk koriander.
Hell væsken av rødløken. Fordel ingefærs- og hvitløksris i dype tallerkener. Deretter grønnsaker, agurk og syltet rødløk. Topp med speilegg, resterende sesamfrø og koriander. Drypp over asiatisk majones og server limebåter på siden.