Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Vi lar oss inspirere av det hawaiianske og det japanske kjøkken, og byr på en spennende pokebowl med forskjellige smaker. Bowlen består av luftig jasminris, toppet med en syrlig mango- og chilisalsa, milde avokadoskiver og saftig røkelaks. Topp det hele med en raus klatt srirachamajones for et ekstra kick. Velbekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
150 g
Jasminris
½ stk
Mango
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
½ g
Chiliflak
½ stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen vekk fra varmen, og la risen hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skrell mango [1/2 stk, 2P], og del i to på hver side av stenen.
Skjær i 2 cm store biter.
Grovhakk agurk.
Halver lime [1/2 st, 2P].
Bland mango, agurk, peanøtter, chiliflak [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Bland majones og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Fordel jasminris i skåler.
Anrett mangosalsa, avokadoskiver og røkt laks [1/2 pakke, 2P] på toppen.
Server med en klatt srirachamajones.