topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokebowl og vegetarprotein

Pokebowl og vegetarprotein

med mango, agurk og hvitløksris

Pokebowls stammer opprinnelig fra Hawaii, og lages med rå fisk. Vi har laget en oppskrift på en grønnere variant, hvor vi bruner vegetarprotein og vender den i en herlig saus laget med soyasaus, lime og honning- og ingefærdressing. Ellers beholder vi de tradisjonelle komponentene - aromatisk hvitløksris i bunnen, toppet med fersk frukt og grønt i form av mango, agurk og gulrot med ponzudressing. Server med en klatt srirachamajones, og garner med mynte, koriander og peanøtter.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sennep
Havre
Sulfitter
Peanøtter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Agurk

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

½ stk

Mango

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ss

Hvetemel (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier911 kcal
Energi (kj)3810 kj
Fett49.7 g
Mettet fett55.6 g
Karbohydrater86.4 g
Sukker20.2 g
Protein26.5 g
Natrium460 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Bland saus
2

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland soyasaus, hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss], vann [2 ss | 4 ss], honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], og en stor skvett limesaft i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skjær agurk [1/2 stk, 2P] i skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær mango
4

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm tykke terninger.

Stek vegetarprotein
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab i 3-4 min. Snu jevnlig.

Ta pannen av varmen og rør inn saus.

Bland majones og sriracha i en liten skål.

Server
6

Anrett hvitløksris i skåler, og topp med vegetarprotein, gulrot, agurk og mango.

Hell en skvett ponzudressing over grønnsakene.

Server med en klatt srirachamajones og resterende limebåte. 

Topp med peanøtter og mynte- og korianderblader.