Unn deg et luksusmåltid med denne biffmiddagen, servert med persillepoteter, ovnsbakt pastinakk, stekt broccolini og en herlig sennepssaus med fersk estragon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Storfe mørbrad
2 stk
Pastinakk
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 pose
Estragon
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
400 g
Småpoteter
1 stk
Vårløk
150 g
Brokkolini
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til poteter
Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det blir romtemperert og krydre med salt.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm tynne staver.
Legg pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, halvparten av saltet og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Halver sitron.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek vårløk i 1-2 min, eller til brunet. Legg over på en tallerken.
Tilsett brokkolini og stek i 5-7 min, eller til myk. Krydre med resterende salt og en klype pepper.
Ta stekepannen av varmen og press over en stor skvett sitronsaft. Legg brokkolini over på en tallerken og hold varm.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Grovhakk estragon og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland estragon, hvitløk, sennep, olivenolje, salt og pepper i en liten skål.
Vend ferdigkokt potet med persille og smør rett før servering.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett potet, kjøtt og grønnsaker på tallerkener.
Øs sennepssaus over kjøtt og garner med vårløk.