En herlig vegetarrett med pulled beans som vi steker med gode grønnsaker. Retten får en ekstra god smak av å blande pulled beans og grønnsaker med asiatisk woksaus, chili, ingefær og honning. Serveres med kremet hvitløksris som fanger den gode sausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
½ stk
Squash
12.5 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
1 stk
Paprika
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts], og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland ingefær, chili (etter smak), honning [½ pakke, 2P], soyasaus, en stor skvett limesaft og olivenolje [½ ss | 1 ss] i en skål.
Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær gulrot i tynne staver. Skjær squash [½ stk, 2P] i tynne halvmåner. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm strimler.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans krydret med en klype salt og pepper i 3-4 min, til brunet. Tilsett halvparten av vårløken og stek under omrøring i ytterligere 1-2 min. Overfør til en tallerken og vask stekepannen.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot, squash og paprika i 4-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett pulled beans tilbake i stekepannen og rør inn asiatisk saus. Varm opp i 2-3 min.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med pulled beans og grønnsaker. Pynt med peanøtter og resterende vårløk. Press en skvett limesaft over om ønskelig.