topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled beans wok

Pulled beans wok

med hvitløksris og knasende peanøtter

En herlig vegetarrett med pulled beans som vi steker med gode grønnsaker. Retten får en ekstra god smak av å blande pulled beans og grønnsaker med asiatisk woksaus, chili, ingefær og honning. Serveres med kremet hvitløksris som fanger den gode sausen.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Bygg
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Squash

12.5 g

Honning

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

240 g

Pulled beans

(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3326 kj
Fett29.01 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater90.85 g
Sukker21.1 g
Protein41.16 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts], og kok opp. Senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag asiatisk saus
2

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland ingefær, chili (etter smak), honning [½ pakke, 2P], soyasaus, en stor skvett limesaft og olivenolje [½ ss | 1 ss] i en skål.

Forbered grønnsaker
3

Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær gulrot i tynne staver. Skjær squash [½ stk, 2P] i tynne halvmåner. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm strimler.

Stek pulled beans
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans krydret med en klype salt og pepper i 3-4 min, til brunet. Tilsett halvparten av vårløken og stek under omrøring i ytterligere 1-2 min. Overfør til en tallerken og vask stekepannen.

Stek grønnsaker
5

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek gulrot, squash og paprika i 4-5 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett pulled beans tilbake i stekepannen og rør inn asiatisk saus. Varm opp i 2-3 min.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med pulled beans og grønnsaker. Pynt med peanøtter og resterende vårløk. Press en skvett limesaft over om ønskelig.