Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
½ pakke
Grønne linser
½ stk
Butternutgresskar
100 g
Trefarget quinoa
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
½ stk
Granateple
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Gresskarkjerner
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en stor gryte. Rens gresskar, fjern frø og skjær i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel gresskar på en bakeplate med bakepapir. Drypp over med olivenolje*, og dryss med Dukkah-godt [1/2 pose | 2P]. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til de er sprø og gyldne.
Tilsett grønnsaksbuljong i gryten med kokende vann* og rør rundt så det oppløses. Tilsett quinoa og kok opp. Senk til middels høy varme og la simre i 12-15 min, eller til quinoa har doblet i størrelse. Skru av varmen, hell vannet fra ved bruk av sil og ha quinoa tilbake i gryten. Sett til side med lokk.
Rull granateple mellom hendene for å løse frøene. Del granateple [1/2 | 2P] på midten. Senk granateple i en bolle med vann* og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Press eller finhakk hvitløk [½ fedd, 2P]. Skyll linser under kaldt vann* i en sil [1/2 pakke | 2P].
Varm en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett gresskarkjerner og rist i 2-3 min eller til de begynner “å poppe”. Sett gresskarkjerner til side og skyll stekepannen. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett linser og stek til de er gjennomvarme, 2-3 min. TIPS: Å skylle pannen gjør at den kjøler ned, så linsene ikke begynner å poppe!
Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten bolle. Bland quinoa, kålmix, sitronskall, linser, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.
Anrett salat i skåler og topp med granateple, gresskar og gresskarkjerner. Drypp over med yoghurtdressing.