Ragu i rødvinssaus med spaghetti og italiensk hardost
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pakke
Spaghetti
2 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
2 stk
Gulrot
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
1 ts
Sukker (steg 3)
½ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten. Bland en skvett olivenolje* med pastaen i kjelen om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.
Riv gulrot (uskrellet). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, gulrot, middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], hvitløksflørt og salt* [½ ts | 1 ts]. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden og stek i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett worcestersaus, hakkede tomater, rødvinssaus, pastavann* og sukker* [1 ts | 2 ts]. Kok opp, senk deretter til middels varme og la småkoke i 5-6 min, til sausen tykner. Grovhakk basilikum. Spar noen hele basilikumbladertil pynt. TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen blir for tykk.
Rør inn hakket basilikum og kok i ytterligere 1-2 min.
Vend spaghetti inn i sausen. Smak til med en klype salt* og pepper*. TIPS: Bland alt i kjelen om det er enklere.
Anrett ragu og spaghetti i dype tallerkener. Topp med italiensk hardost og resterende basilikumblader.