I dag frister vi med en rask og god vegetarbowl inspirert av det asiatiske kjøkken. Vi steker vegetardeig med søt chilisaus, soyasaus og ingefær. Deretter bygger vi bowlen med luftige ris, vegetardeig, ponzu-kålsalat med gulrot og agurk, og topper alt med sprøstekt løk, peanøtter og asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
75 g
Rødkål
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt og rør. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig og Ginger Ninja i 3-4 min, eller til lett brunet.
I mellomtiden, del agurk i to og skjær tynne halvmåner.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland rødkål, gulrot, agurk og ponzudressing i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.
Rør søt chilisaus, soyasaus og vann sammen med vegetardeigen i stekepannen. Kok i 1 min, eller til gjennomvarmt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med vegetardeig og salat.
Strø over sprøstekt løk og peanøtter.
Avslutt med en klatt asiatisk majones.