Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg Kan inneholde Egg, Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ ts
Sukker (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt spaghettivann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og chiliflak i 3-4 min, til myke.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 ts | 1 ts], tomatpuré, kyllingbuljong og spaghettivann [1 dl | 2 dl] til stekepannen og rør godt.
La putre i 1 min, eller til pastaen er ferdigkokt. Tilsett ferdigkokt pasta i stekepannen.
Krydre med salt og pepper etter smak, og rør godt.
TIPS: Tilsett litt mer spaghettivann om sausen føles for tykk.
Anrett spaghetti arrabiata i dype tallerkener.
Riv basilikumblader over.
Strø over finrevet ost.