topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask bacon- og soppasta

Rask bacon- og soppasta

med rødvinssaus og fersk persille

I dag skal vi lage skikkelig kosemat som stiller sulten. Hvem sier vel nei til pasta, bacon og rødvinssaus? Vi koker en deilig rødvinssaus med løk, bacon, portobello og tomater, som vi blander med spaghetti. Vi topper bacon- og soppastaen med fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

30 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

150 g

Portobello

½ boks

Tomatpure

4 g

Kjøttbuljong

1 pose

Bladpersille

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier591 kcal
Energi (kj)2474 kj
Fett19.91 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater74.93 g
Sukker11.1 g
Protein26.53 g
Natrium370.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, for å unngå at spaghettien klistrer seg sammen.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er kokt, men at den er litt fast i midten.

Stek bacon
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Forbered råvarer
3

Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille (spar noen blader til pynt).

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær portobello i tynne skiver.

Skjær tomat i 2 cm biter.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask den).

Stek løk, tomat og sopp i 3-5 min, til myk.

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Lag saus
5

Tilsett pastavann [1,5 dl | 3 dl], rødvinssaus [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong, halvparten av bacon og hakket persille i stekepannen. Kok i 2-3 min, eller til litt tyknet.

Rør inn spaghetti. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett spaghetti med bacon og sopp i dype tallerkener.

Topp med resterende persille og bacon.