I dag skal vi lage skikkelig kosemat som stiller sulten. Hvem sier vel nei til pasta, bacon og rødvinssaus? Vi koker en deilig rødvinssaus med løk, bacon, portobello og tomater, som vi blander med spaghetti. Vi topper bacon- og soppastaen med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
30 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
150 g
Portobello
½ boks
Tomatpure
4 g
Kjøttbuljong
1 pose
Bladpersille
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje i kjelen om ønskelig, for å unngå at spaghettien klistrer seg sammen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er kokt, men at den er litt fast i midten.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille (spar noen blader til pynt).
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær portobello i tynne skiver.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask den).
Stek løk, tomat og sopp i 3-5 min, til myk.
Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.
Tilsett pastavann [1,5 dl | 3 dl], rødvinssaus [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong, halvparten av bacon og hakket persille i stekepannen. Kok i 2-3 min, eller til litt tyknet.
Rør inn spaghetti. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett spaghetti med bacon og sopp i dype tallerkener.
Topp med resterende persille og bacon.