Denne oppskriften er fargerik, full av deilige smaker og står klar på middagsbordet i en fei! Vi steker kjøttdeig av svin, smaksetter kjøttet med røkt paprikapulver og glaserer det med sriracha, honning og ketchup. Samtidig blander vi en kremet slaw med gulrot, kål, eple, hvitløk, majones og rømme. Det hele serveres på en seng av luftig ris som er aromatisert med revne persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Gulrot, Julienne
25 g
Honning
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Eple
4 g
Røkt paprikapulver
150 g
Spisskål, skåret
250 g
Svinekjøttdeig
150 g
Basmatiris
20 g
Sriracha
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Ketchup til saus
1 ss
Smør til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt.
Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig og krydre med salt. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, majones, hvitløk, eple, kål, gulrot, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett smør og røkt paprikapulver i stekepannen med kjøttdeig. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett sriracha, honning og ketchup, og bland godt. Ta stekepannen av varmen.
Vend persille i kjelen med ris rett før servering.
Anrett ris, kjøttdeig og slaw i dype tallerkener.