Bulgogi er koreansk og betyr «kjøtt tilberedt over åpen flamme», men i dag skal vi lage en vegetarisk versjon av retten. Hovedrollen er det vår populære vegetardeig med BBQ-saus og sriracha som spiller. Vi serverer også en like populær og velbalansert pak choi-salat med lime, gulrot, sesamfrø og chili. I tillegg vil ris og vår fyldige asiatiske majones sørge for at alle til bords blir mette og fornøyde!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Pak choi
1 stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ g
Chiliflak
1 stk
Gulrot, Julienne
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Ketchup (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland pak choi, gulrot, sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss], chiliflak [1/2 pose, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor skvett limesaft i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 4-5 min, eller til lett brunet.
Senk varmen til middels. Tilsett soyasaus, BBQ-saus, sriracha [1/2 pose, 2P], ketchup [1 ss | 2 ss] og vann [2 ss | 4 ss]. Bland godt.
Kok i 1-2 min, eller til det begynner å tykne.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i skåler.
Legg vegetardeig over.
Legg pak choi-salat på siden.
Topp med en klatt asiatisk majones.