I dag frister vi med cajunkrydrede reker stekt med smør og hvitløk. Tilbehøret i dag er kremet kokosris og en sterk og frisk mangosalat med kål og chili. Denne nydelige retten er ferdig på 20 minutter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
75 g
Rødkål
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ g
Chiliflak
1 pose
Koriander
1 stk
Mango
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til reker
½ ss
Olje til steking
2 ss
Smør til steking
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen og tilsett kokos.
I mellomtiden, del lime i to. Bland majones og en skvett limesaft i en liten skål.
Skrell mango og skjær langs sidene av steinen slik at du får to deler. Skjær mango i 2 cm biter.
Bland mango, rødkål, salt, chiliflak og olivenolje i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Finhakk eller press hvitløk. Krydre reker med en klype salt. Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker og Ay Cajun-ba i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekte.
Tilsett smør og hvitløk. Rør godt. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.
TIPS: Reken er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
Anrett ris og mangosalat i dype tallerkener.
Legg reker over risen og topp med en klatt limemajones.
Riv korianderblader grovt og dryss over.