En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Kjøttbuljong
1 pakke
Svarte bønner
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
Fjern frøene og finhakk jalapeno [1/2 stk, 2P].
Skyll svarte bønner i en sil.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, jalapeno, bønner, kjøttbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. Bland godt. La putre uten lokk i 8-10 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, bland rømme, sriracha [1/2 pakke, 2P] og en klype salt i en liten skål.
TIPS: Tilsett jalapeno og sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett chili con carne i dype tallerkener.
Topp med sriracharømme.
Server tortillachips på siden.