topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask chili con carne

Rask chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Superrask
Rask
Sterk
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Kjøttbuljong

1 pakke

Svarte bønner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3125 kj
Fett40 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater52.2 g
Sukker13.6 g
Protein36.5 g
Natrium1200 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

 Forbered råvarer
1

Fjern frøene og finhakk jalapeno [1/2 stk, 2P].

Skyll svarte bønner i en sil.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. 

Stek kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 4-5 min, eller til brunet. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett svarte bønner
3

Tilsett hakkede tomater, jalapeno, bønner, kjøttbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. Bland godt. La putre uten lokk i 8-10 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

I mellomtiden, bland rømme, sriracha [1/2 pakke, 2P] og en klype salt i en liten skål. 

TIPS: Tilsett jalapeno og sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett chili con carne i dype tallerkener.

Topp med sriracharømme.

Server tortillachips på siden.