topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask chiligryte

Rask chiligryte

med kjøttdeig, kidneybønner og yoghurt

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Basmatiris

½ pakke

Kidneybønner

30 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3126 kj
Fett24.63 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater86.02 g
Sukker28.9 g
Protein41.11 g
Natrium67.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] i en kjele. Tilsett ris [½ pose, 2P], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Forbered grønnsaker
2

Skjær paprika i tynne skiver. Skyll kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* i en sil. 


Stek kjøtt og paprika
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller inntil brunet. Tilsett paprika og stek i ytterligere 2 min. 


Lag saus
4

Bland Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssaus i stekepannen. Tilsett kidneybønner og la saus simre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*. 


Lag limeyoghurt
5

Riv en stor klype limeskall. Bland yoghurt og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. 


Servér
6

Anrett ris i skåler. Topp med chiligryte og en klatt yoghurt. Serveres med limebåter ved siden av.