Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Basmatiris
½ pakke
Kidneybønner
30 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] i en kjele. Tilsett ris [½ pose, 2P], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær paprika i tynne skiver. Skyll kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller inntil brunet. Tilsett paprika og stek i ytterligere 2 min.
Bland Tex-Mex, hakkede tomater og rødvinssaus i stekepannen. Tilsett kidneybønner og la saus simre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*.
Riv en stor klype limeskall. Bland yoghurt og limeskall i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett ris i skåler. Topp med chiligryte og en klatt yoghurt. Serveres med limebåter ved siden av.