topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask hakkebiff

Rask hakkebiff

med cajunris og frisk limedressing

Gjør deg klar for en hjemmelaget hakkebiffmiddag litt utenom det vanlige. I denne retten er det krydderet som er nøkkelen. Hakkebiffen skal vi gjøre ekstra god ved å tilsette en velutvalgt tex-mex-blanding, og risen piffer vi opp med cajun-krydder. Vi skal også tilføre sødme og friskhet ved å servere syltet rødløk og agurk- og tomatsalat. For den ekstra vågale kan du også krydre med litt sterk chili.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Rødløk

½ g

Chiliflak

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

150 g

Langkornet hvit ris

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier963 kcal
Energi (kj)4028 kj
Fett53.7 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater79.3 g
Sukker17.6 g
Protein38 g
Natrium152.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek Ay Cajun-ba i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland rødløk, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.

Bland farse
3

Bland kjøttdeig, brødrasp, Tex-Mex, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Stek hakkebiff
4

Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 stk, 4P] på middels høy varme.

Bruk en skje og form hakkebiffer, legg direkte i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (ca. 3 per person). Stek i ca 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Farsen er ganske myk, snu derfor når de har fått skorpe.

TIPS: Bruk to stekepanner for 4P.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, finhakk tomat og agurk.

Bland agurk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og chiliflak [1/2 pakke, 2P] i en skål.

Rett før servering, bland majones og rømme [1/2 pakke, 2P] med syltet rødløk. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, hakkebiff og agurk- og tomatsalat på tallerkener.

Topp med limedressing.