Rask sei-korma og basmatiris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask sei-korma og basmatiris

Rask sei-korma og basmatiris

med agurk- og tomatsalat og koriander

Korma er en klassisk og kremet indisk gryterett som er mild på smak. Vi lar sei putre i en herlig saus laget med kokosmelk, gul karripasta, limesaft og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en fersk salat med agurk, tomat og gulrot som tilbehør.

Tags:
Superrask
Rask
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Gulrot, Julienne

1 pose

Koriander

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

½ stk

Agurk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Lime

1 stk

Tomat

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier740 kcal
Energi (kj)3098 kj
Fett35.8 g
Mettet fett15.4 g
Karbohydrater72.9 g
Sukker8.7 g
Protein31.5 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen, rør inn kokos og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.  

Lag korma
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Fres gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek, til velduftende.

Tilsett matfløte, vann, soyasaus og salt. Kok opp og senk til middels lav varme. Tilsett sei, og stek i 2-3 min. Snu fisken og stek i ytterligerer 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
3

I mellomtiden, grovhakk tomat og agurk.

Riv koriander grovt.

Bland tomat, koriander, gulrot, agurk, salt og olivenolje i en skål.

Halver lime.

Smak til kormasaus med limesaft.

Server
4

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp ris med sei-korma.