topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask kjøttdeig-arrabiata

Rask kjøttdeig-arrabiata

med stekt tomat, frisk basilikum og paprika

Smakfull og sterk hyggemat på et blunk! Vi skal lage en enkel og god pasta arrabiata-style. Arrabiata betyr "sint" på italiensk, fordi denne pastaretten er det futt i. Vi lager en fyldig saus med kjøttdeig, sjalottløk, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Vi skal også koke spaghetti før vi blander alt sammen. Til slutt topper vi det hele med finrevet ost og basilikum.

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3169 kj
Fett25.9 g
Mettet fett10.8 g
Karbohydrater83.1 g
Sukker28.8 g
Protein44.3 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen. 

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Grovhakk tomat.

Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke. 

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann [1,5 dl | 3 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i pannen.

La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.

Riv basilikum grovt over.

Strø over resterende ost.