topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask meksikansk linsegryte

Rask meksikansk linsegryte

med tortillachips og frisk tomatsalsa

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lage en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagde krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Superrask
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 boks

Mais

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier676 kcal
Energi (kj)2827 kj
Fett32.9 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater68.1 g
Sukker20.7 g
Protein21.1 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Hell ut væske fra mais og linser. 

Lag linsegryte
2

Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek videre i 1 min.

Senk varmen til middels lav og rør inn mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 5-6 min. 

Krydre med en klype salt og pepper.

Lag salsa
3

I mellomtiden, finhakk tomater.

Grovhakk koriander.

Bland tomat, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en liten skål.

Server
4

Anrett linsegryte i dype tallerkener.

Topp med revet gouda og tomatsalsa.

Server rømme og tortillachips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image