topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask meksikansk linsegryte

Rask meksikansk linsegryte

med tortillachips og frisk tomatsalsa

Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lage en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagde krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 boks

Mais

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2795 kj
Fett30.8 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker20.8 g
Protein20.9 g
Natrium561.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Hell ut væske fra mais og linser. 

Lag linsegryte
2

Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek videre i 1 min.

Senk varmen til middels lav og rør inn mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 5-6 min. 

Krydre med en klype salt og pepper.

Lag salsa
3

I mellomtiden, finhakk tomater.

Grovhakk koriander.

Bland tomat, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en liten skål.

Server
4

Anrett linsegryte i dype tallerkener.

Topp med revet gouda og tomatsalsa.

Server rømme og tortillachips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image