Dagens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lage en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagde krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 boks
Mais
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 boks
Tomatpure
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 3)
Finhakk løk.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Hell ut væske fra mais og linser.
Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk med en klype salt i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek videre i 1 min.
Senk varmen til middels lav og rør inn mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 5-6 min.
Krydre med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, finhakk tomater.
Grovhakk koriander.
Bland tomat, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], koriander, en klype salt og pepper og en skvett limesaft i en liten skål.
Anrett linsegryte i dype tallerkener.
Topp med revet gouda og tomatsalsa.
Server rømme og tortillachips på siden.