Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Finhakk basilikum. Skjær sjalottløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon, sjalottløk, cherrytomater og paprika i 3-4 min, til myke. Tilsett hvitløk, hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.
Tilsett balsamico og sukker* [½ ts | 1 ts] i stekepannen. Rør inn tomatpuré og pastavann* [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.
Tilsett spaghetti, halvparten av finrevet ost og halvparten av basilikum i sausen. Rør godt. Smak til med en klype salt* og pepper*.
Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener. Strø over resterende basilikum og finrevet ost.