Rask pasta arrabiata med stekt kjøttdeig og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
4 g
Hvitløksflørt
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær sjalottløk i tynne skiver. Press eller riv hvitløk fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, sjalottløk, cherrytomater og paprika med salt [½ ts | 1 ts] i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett balsamico og sukker [½ ts | 1 ts] til pannen. Rør inn tomatpuré og pastavann [1,5 dl | 3 dl]. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.
Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.
Anrett pasta arrabiata med kjøttdeig i dype tallerkener. Riv basilikum grovt over. Strø over resterende finrevet ost.