Det er vanskelig å si nei til pasta bolognese, og når den i tillegg er ferdig før dere aner det, er den ekstra vanskelig å motstå. Bolognesen består av krydret kjøttdeig og gulrot stekt i en worcestersaus og basilikum. Samtidig koker vi spaghetti, og så er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
2 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
2 stk
Gulrot
4 g
Hvitløksflørt
2 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Kjøttbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.
I mellomtidne, riv gulrot (uskrelt).
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, gulrot, Middelhavsdrøm [½ pakke, 2P], hvitløksflørt og salt [½ ts | 1 ts] i 4-5 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett worcestersaus, buljong, hakkede tomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann og en klype sukker. Kok opp, senk deretter til middels varme og la småkoke i 5-6 min, til sausen tykner.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen blir for tykk.
I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Vend spaghetti og basilikum inn i sausen. Smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Bland alt i kjelen om det er enklere.
Anrett bolognese i dype tallerkener.
Topp med italiensk hardost.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.