La deg inspirere av det asiatiske kjøkkenet med denne umamifylte retten som står klar på middagsbordet på kun 15 minutter! Udonnudler kokes til perfeksjon, og toppes med ingefærkrydret svinekjøttdeig karamellisert med soyasaus, ingefærpasta og søt chilisaus. Vi blander også en herlig sidesalat med agurk, gulrot, og lime som friskes opp av fersk mynte- og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekjøttdeig
10 g
Ingefærpasta
½ stk
Sitrongress
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
80 g
Søt chilisaus
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 g
Chiliflak
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Gulrot, Julienne
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
1 dl
Spart nudelvann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, riv sitrongress fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.
Grovhakk agurk.
Riv mynte- og korianderblad grovt.
Halver lime.
Bland agurk, gulrot, urter, salt, olivenolje og en skvett limesaft i en stor skål. Sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett chiliflak, sitrongress og ingefærpasta i stekepannen med kjøttdeig.
Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Senk til middels varme.
Tilsett soyasaus, søt chilisaus og nudelvann, og rør godt.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett nudler, kjøttdeig og salat i dype tallerkener.