Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
'Tikka' betyr små biter og 'masala' betyr krydderblanding, hvilket beskriver denne retten perfekt! Vi steker blomkålbuketter og potetterninger, og lar de godgjøre seg i en herlig saus med våre egne krydderblandinger, Tikka Masala og Mild Mahal, kokosmelk og tomatpure. Vi serverer vår vegetariske tikka masala på en seng av luftig ris, drysser over en sprø peanøttkrønsj med chili og topper det hele med en klatt yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Potetterninger, ferdigkokte
1 stk
Blomkålbuketter
30 g
Tikka masala
½ boks
Tomatpure
100 ml
Kokosmelk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Mild Mahal
1 g
Chiliflak
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek blomkål, Mild Mahal, Tikka Masala og tomatpure [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett grønnsaksbuljong, kokosmelk [1/2 pakke, 2P], potetterninger [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts], og rør rundt.
Senk til middels varme og la putre i 3-4 min, til sausen tykner og blomkålen er myk.
I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland koriander, peanøtter, chiliflak, en skvett limesaft, en klype salt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris og tikka masala i dype tallerkener.
Topp med peanøttkrønsj og yoghurt.