topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask vegetar-tikka masala

Rask vegetar-tikka masala

med jasminris og peanøttkrønsj

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

'Tikka' betyr små biter og 'masala' betyr krydderblanding, hvilket beskriver denne retten perfekt! Vi steker blomkålbuketter og potetterninger, og lar de godgjøre seg i en herlig saus med våre egne krydderblandinger, Tikka Masala og Mild Mahal, kokosmelk og tomatpure. Vi serverer vår vegetariske tikka masala på en seng av luftig ris, drysser over en sprø peanøttkrønsj med chili og topper det hele med en klatt yoghurt.

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Potetterninger, ferdigkokte

1 stk

Blomkålbuketter

30 g

Tikka masala

½ boks

Tomatpure

100 ml

Kokosmelk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mild Mahal

1 g

Chiliflak

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3123 kj
Fett33.3 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater315.8 g
Sukker43.2 g
Protein51.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen.

Lag tikka masala
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek blomkål, Mild Mahal, Tikka Masala og tomatpure [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett grønnsaksbuljong, kokosmelk [1/2 pakke, 2P], potetterninger [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts], og rør rundt.

Senk til middels varme og la putre i 3-4 min, til sausen tykner og blomkålen er myk.

Lag peanøttkrønsj
3

I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland koriander, peanøtter, chiliflak, en skvett limesaft, en klype salt og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett ris og tikka masala i dype tallerkener.

Topp med peanøttkrønsj og yoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image