Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi lage en deilig rett med mange spennende råvarer. Vi steker løk, gulrot og vegetardeig med soyasaus, og koker fullkornsnudler. Alt serveres med asiatisk woksaus, og vi topper retten med koriander, chili og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Pak choi
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
1 pose
Koriander
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 4)
Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Grovhakk pak choi. Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt*.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Tilsett pak choi, ingefær, hvitløk og en stor klype salt* i stekepannen. Stek i 1-2 min, til pak choi har falt litt sammen. Sett til side i en skål.
Kok nudler i 1-2 min, til 'al dente'. Spar litt nuddelvann [1 dl | 1,5 dl] og hell av resten. Rør inn asiatisk woksaus, sukker* [¼ ts | ½ ts] og nuddelvann i kjelen med nudler.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek vegetardeig i 3-4 min, til brunet. Tilsett soyasaus og stekte grønnsaker. Stek i ytterligere 1 min.
Anrett nudler og vegetardeig i dype tallerkener. Topp med koriander og en klype chiliflak. Pynt med peanøtter. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.