Kveldens fiskerett er inspirert av det vietnamesiske kjøkkenet. Vi krydrer ørretfiletene med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, og glaserer fisken i soyasaus og søt chilisaus. Retten serveres med luftig ris, syrlig syltet gulrot og srirachamajones for et ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Pak choi
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skrell gulrot i bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Bland inn gulrot og sett skålen til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt og Ginger Ninja (ikke på skinnsiden).
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-5 min. Snu og stek videre i 2-3 min, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.
I mellomtiden, grovhakk pak choi, mynte og koriander.
Bland soyasaus, søt chilisaus og vann i en liten skål.
Senk til lav varme, og tilsett soyaglaze når fisken er gjennomstekt. Vend fisken i glaze.
Hell av væske fra gulrot og bland med pak choi, salt, mynte og koriander rett før servering.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett fisk, saus, salat og ris på tallerkener.
Server med en klatt srirachamajones.