Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Kveldens fiskerett er inspirert av det vietnamesiske kjøkkenet. Vi krydrer ørretfiletene med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, og glaserer fisken i soyasaus og søt chilisaus. Retten serveres med luftig ris, syrlig syltet gulrot og srirachamajones for et ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
150 g
Langkornet hvit ris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skrell gulrot i bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Bland inn gulrot og sett skålen til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Ginger Ninja (ikke på skinnsiden).
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-5 min. Snu og stek videre i 2-3 min, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.
I mellomtiden, grovhakk pak choi, mynte og koriander.
Bland soyasaus, søt chilisaus og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Senk til lav varme, og tilsett soyaglaze når fisken er gjennomstekt. Vend fisken i glaze.
Hell av væske fra gulrot og bland med pak choi, salt [1/4 ts | 1/2 ts], mynte og koriander rett før servering.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland majones og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Anrett fisk, saus, salat og ris på tallerkener.
Server med en klatt srirachamajones.