Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dan dan nudler stammer fra den kinesiske provinsen Sichuan og består av nudler servert i en krydret saus eller buljong. I kveld smaker vi til buljongen vår med soyasaus, tahini, ingefærkrydder og miso. Vi serverer nudler og stekt pak choi i den fantastiske buljongen, og topper med hoisin-stekt grønnsaksfars, chili-hvitløksolje, fersk koriander og crunchy peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ g
Chiliflak
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 pose
Koriander
1 stk
Gulrot
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
3 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, gulrot, hoisinsaus og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til klissete og lett brunet. Overfør til en skål og sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, legg nudler i det kokende vannet, og kok i 4-6 min, eller til myke.
Skyll nudler under kaldt vann.
Press eller riv hvitløk fint.
Bland hvitløk, chiliflak [1/2 pose, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Grovhakk pak choi.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].
Stek pak choi og Ginger Ninja i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett soyasaus, tahini og misopasta. Rør godt.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl]. La putre i 2-3 min, eller til servering.
Bland inn nudler rett før servering.
Anrett nudler og kraft i skåler.
Legg vegetardeig over nudlene.
Drypp over hvitløk- og chiliolje.
Plukk korianderblad.
Dryss korianderblad og peanøtter over hele retten.