Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Rens purre, del i to på langs og skjær i 1 cm halve skiver. Skrell og riv gulrot. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk dill.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett reker og halvparten av hvitløk, og krydre med salt* og pepper* . Stek i 2-3 min på hver side, inntil gylne og gjennomstekte. Overfør reker til en liten skål, press en stor skvett sitronsaft over dem og sett til side.
Tilsett pasta i kjelen med kokende vann. Kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet [1 dl | 2 dl] og hell resten fra. Vent pasta med en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, purre og resterende hvitløk 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 3 min.
Tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (spar litt til pynt) og salt* [¼ ts |½ ts]. La sausen simre i 4-5 min. Krydre med pepper*. Tilsett pasta i stekepannen og rør godt rundt. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta i skåler. Topp med reker og dill. Serveres med sitronbåter ved siden av.