Er dagen i dag skikkelig travel? Da er denne retten midt i blinken – supergod og superrask med minimal innsats. Kok nudler. Finn frem en stor stekepanne. Bland litt løk, wokblanding, reker, nudler og spennende asiatiske sauser sammen. Bom – ferdig. Toppes med peanøtter, sesamfrø og frisk vårløk for en ekstra smakfull opplevelse.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder Hvete, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr)
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
200 g
Wokblanding
80 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann
I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og wokmix i 3-4 min.
Tilsett reker og salt. Stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
Tilsett hvitløk, soyasaus, hvitvinseddik, chiliflak, søt chilisausog nudler. Bland godt. Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte inni.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett wok og nudleri skåler.
Topp med peanøtter, sesamfrø og vårløk.