topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rekerøre i varm brioche

Rekerøre i varm brioche

med sprøstekt sjalottløk og fersk dill

Vi skjønner godt at du vil se nærmere på denne oppskriften, for her byr vi på en spennende og smakfull rett. Vi steker reker og blander dem med agurk, majones og dill. Vi fyller varme briochebrød med reker, sprøstekt sjalottløk og gulrotbånd, og serverer ovnsbakte potetbåter til.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pose

Dill

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier844 kcal
Energi (kj)3530 kj
Fett42.5 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater93.8 g
Sukker16 g
Protein23 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potetbåter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne. 

Stek reker
2

I mellomtiden, finhakk reker på et eget skjærebrett. Krydre med salt og pepper. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre reker med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min, til gjennomstekte. Sett til side i en skål.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Forbered råvarer
3

Finhakk agurk [1/2 stk, 2P], dill og hvitløk [1/2 stk, 2P] (eller press). 

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme. 

Stek sjalottløk i 2-3 min. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Varm briochebrød
4

Mos smør [2 ss | 4 ss] og hvitløk med en gaffel i en skål.

Del briochebrød i to og smør hvitløkssmør på hver halvdel.

Når potetene har ca. 6 min igjen, legg brødene med smørsiden opp direkte på en rist og varm i 5-6 min, til gjennomvarm og ristet.

Bland sammen
5

I mellomtiden, tilsett agurk, majones, halvparten av dillen, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper til skålen med reker. Bland godt. 

Bland gulrot, resterende dill, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en annen skål.

Server
6

Anrett briochebrød på tallerkener og fyll dem med rekerøre, sjalottløk og en håndfull gulrotbånd.

Server resterende gulrotbånd og potetbåter ved siden av.