topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrønnsaker og fersk basilikum

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Selleri
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Grønne bønner

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

6 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier564 kcal
Energi (kj)2359 kj
Fett18.1 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater81.4 g
Sukker15.2 g
Protein14.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek løk og ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk løk og hvitløk (eller press). 

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og løk under omrøring i 1-2 min. Tilsett risottoris og rør i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min, til karamellisert. 

Kok risotto
2

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], grønnsaksbuljong og salt [½ ts I 1 ts] til stekepannen. Kok opp, senk deretter varmen til middels.

La småkoke i 18-22 min, til all kraften har absorbert og risen er al dente. Rør av og til. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
3

Imens risotto koker, skjær endene av grønne bønner.

Halver cherrytomater. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bak balsamicogrønnsaker
4

Fordel grønne bønner og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje [½ ss | 1 ss], sukker [½ ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Sett inn i ovnen når risottoen har 10 min igjen av koketiden.

Bland sammen
5

Grovhakk basilikumblader og spinat. 

Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og rør inn spinat, basilikum, calabresepesto og finrevet ost. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker.