Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
3 stk
Tomat
8 g
Panamat
1 stk
Sitron
75 g
Reddiker
1 pose
Bladpersille
12.5 g
Honning
100 g
Salatblanding
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 pakke
Gresskarkjerner
100 g
Trefarget quinoa
5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann* [5 dl | 10 dl]. Rør inn quinoa mens vannet koker. Senk til middels varme og kok inntil quinoa har doblet i størrelse og frøene har delt seg, 12-15 min. Sil vannet fra og sett til side med lokk.
Skyll kikerter i kaldt vann* med en sil. Skjær tomater i 2 cm terninger.
Fordel kikerter og halvparten av tomatene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med olivenolje* og dryss med Panamat og en klype salt* og pepper*. TIPS: Bruk mindre Panamat-krydder hvis du ikke liker sterk mat. Bland sammen. Bak i ovnen i 15-20 min, eller inntil tomatene begynner å få farge. Fordel gresskarfrø på samme stekebrett når det gjenstår 5 min av tiden.
Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær reddik i tynne skiver. Plukk persilleblader og grovhakk.
Bland sitronskall, en skvett sitronsaft, honning [½ pakke, 2P], en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salat, friske tomater, redikker, quinoa og halvparten av persille.
Anrett salat i skåler eller dype tallerkener. Topp med ovnsbakte tomater, kikertet og gresskarfrø. Smuldre over med salatost og pynt med resterende persille. Serveres med sitronbåter ved siden av.