Hyse er en fisk med fast, hvitt kjøtt som er mild på smak og som passer til det aller meste. Vi lar oss inspirere av asiatiske smaker, og panerer fisken i panko, peanøtter og rød karripasta før vi steker den gyllen og sprø. Samtidig ovnsbaker fries med sesamfrø, og blander en salat med gulrot, rødkål og ingefærdressing. En klatt yoghurt med vårløk er prikken over i-en, og er perfekt til å dyppe fries i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
30 g
Rød karripasta
500 g
Poteter
1 stk
Gulrot
75 g
Rødkål
½ stk
Lime
½ stk
Ingefær
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver, og legg dem på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.
Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], sesamfrø og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Bland yoghurt, vårløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland ingefær [1 ts | 2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.
Knus peanøtter fint i posen med en kjøtthammer eller en kjelvle.
Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Bland rød karripasta og vann [1 ss | 2 ss] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.
Tørk hysefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend hyse først i mel, deretter i karripasta og til slutt i pankoblandingen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek hyse i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
TIPS: Hysen er ferdigstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.
Bland gulrot, rødkål og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med ingefærdressing rett før servering.
Anrett fisk, fries og salat på tallerkener.
Server med en klatt vårløkyoghurt.