Rød karri- og peanøttpanert hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød karri- og peanøttpanert hyse

Rød karri- og peanøttpanert hyse

med vårløk og ingefærsalat

Hyse er en fisk med fast, hvitt kjøtt som er mild på smak og som passer til det aller meste. Vi lar oss inspirere av asiatiske smaker, og panerer fisken i panko, peanøtter og rød karripasta før vi steker den gyllen og sprø. Samtidig ovnsbaker fries med sesamfrø, og blander en salat med gulrot, rødkål og ingefærdressing. En klatt yoghurt med vårløk er prikken over i-en, og er perfekt til å dyppe fries i.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Peanøtter
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

30 g

Rød karripasta

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

75 g

Rødkål

½ stk

Lime

½ stk

Ingefær

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier704 kcal
Energi (kj)2945 kj
Fett25.7 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater78.1 g
Sukker12.2 g
Protein43.1 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver, og legg dem på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.

Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], sesamfrø og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland saus
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Bland yoghurt, vårløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland ingefær [1 ts | 2 ts], limesaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Paner hyse
3

Knus peanøtter fint i posen med en kjøtthammer eller en kjelvle.

Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Bland rød karripasta og vann [1 ss | 2 ss] i en ny dyp tallerken.

Bland panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

Tørk hysefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend hyse først i mel, deretter i karripasta og til slutt i pankoblandingen.

Stek hyse
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek hyse i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

TIPS: Hysen er ferdigstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.

Bland gulrot, rødkål og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i skålen med ingefærdressing rett før servering.

Server
6

Anrett fisk, fries og salat på tallerkener.

Server med en klatt vårløkyoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image