topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rød kidneybønnebowl

Rød kidneybønnebowl

med sprø agurksalat og svalende yoghurt

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

½ stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

200 ml

Kokosmelk

4 g

Saha-Ras

1 boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3132 kj
Fett32.3 g
Mettet fett20.3 g
Karbohydrater86.5 g
Sukker14.4 g
Protein23.3 g
Natrium543.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Hell av væsken og skyll kidneybønner.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Riv hvitløk og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Lag krydderblanding
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek hvitløk, ingefær, chili, tomatpuré og Saha-ras i 1-2 min.

Lag saus
4

Tilsett kidneybønner, grønnsaksbuljong, kokosmelk, vann [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La småkoke på middels varme i 15 min. Rør av og til.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om sausen blir for tykk.

Lag salat
5

Finhakk koriander (spar noen blader til pynt).

Grovhakk agurk og tomat i 2 cm biter. 

Grovhakk cashewnøtter.

Bland agurk, tomat, cashewnøtter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris og kidneybønner i dype tallerkener. 

Topp med en klatt yoghurt og en klype pepper. 

Server agurksalat ved siden av.