Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
½ stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
200 ml
Kokosmelk
4 g
Saha-Ras
1 boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Hell av væsken og skyll kidneybønner.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Riv hvitløk og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek hvitløk, ingefær, chili, tomatpuré og Saha-ras i 1-2 min.
Tilsett kidneybønner, grønnsaksbuljong, kokosmelk, vann [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La småkoke på middels varme i 15 min. Rør av og til.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om sausen blir for tykk.
Finhakk koriander (spar noen blader til pynt).
Grovhakk agurk og tomat i 2 cm biter.
Grovhakk cashewnøtter.
Bland agurk, tomat, cashewnøtter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor klype salt og pepper i en skål.
Anrett ris og kidneybønner i dype tallerkener.
Topp med en klatt yoghurt og en klype pepper.
Server agurksalat ved siden av.