I kveld byr vi på en rød kidneybønnebowl med kidneybønner, kokosmelk, hvitløk, ingefær, chili og vår egen krydderblanding, som vi kaller Ginger Ninja. Velsmakende tilbehør er luftig ris, en sprø agurksalat med tomat og cashewnøtter, samt en svalende yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvitløk
200 ml
Kokosmelk
1 boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, hell av væsken og skyll kidneybønner.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.
Stek hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], chili, tomatpuré og Ginger Ninja i 1-2 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Tilsett kidneybønner, grønnsaksbuljong, kokosmelk, vann [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La småkoke på middels varme i 15 min, til tyknet.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om sausen blir for tykk.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Grovhakk agurk og tomat.
Grovhakk cashewnøtter.
Bland agurk, tomat, cashewnøtter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor klype salt og pepper i en skål.
Anrett ris og kidneybønner i dype tallerkener.
Topp med en klatt yoghurt, koriander og en klype pepper.
Server agurksalat på siden.